Juuso Aromaa on hyvinkääläinen kunnanvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hän työskentelee lähiliikennekonduktöörinä ja opiskelee tällä hetkellä yhteisöpedagogiksi. Lisäksi hän toimii Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana.

Juuso Aromaa

Politiikka

Vapaa-aika

Juuso Aromaa eilen, tänään ja huomenna

Vasemmistolaistuin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, kun näin kuinka huonosti vuokrafirman duunareita kohdeltiin isossa keskusvarastossa, jossa tuolloin työskentelin. Tajusin, että moinen epäoikeudenmukaisuus ei ollut hyväksyttävää ja asialle on pakko tehdä jotain. Liityin vuonna 2008 Vasemmistonuorten jäseneksi, jossa toimiminen vei mukanaan. Pian olinkin käynnistämässä paikallistoimintaa Hyvinkäällä ja vuoden 2011 Vasemmistonuorten liittokokouksessa minut valittiin koko järjestön varapuheenjohtajaksi.

Vuonna 2011 minua pyydettiin myös ehdolle eduskuntavaaleihin. En tiennyt kampanjoinnista mitään, mutta lähdin mukaan ja keräsin ensimmäisissä vaaleissani 1212 äänen saaliin ja olin oman puolueeni kuudenneksi menestynein ehdokas vaalipiirissäni. Tulos oli ensikertalaiselle hyvä ja kannusti jatkamaan politiikassa. Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa sain 238 ääntä ja nousin Hyvinkään kaupunginvaltuustoon sekä kaupunginhallituksen jäseneksi. Olin Vasemmistoliiton listan toiseksi eniten ääniä kerännyt ehdokas. Vasemmiston valtuustoryhmä valitsi minut myös puheenjohtajakseen.

Työ valtuustossa ja hallituksessa on osoittautunut mielenkiintoiseksi ja olen ottanut siinä aktiivisen roolin. Olen muun muassa esittänyt terveyskeskusmaksujen poistoa, valtuuston kokousten videointia ja nettilähetyksiä, turvakodin perustamista lähisuhdeväkivallasta kärsiville ja ollut aktiivinen lukuisissa muissa hankkeissa, kuten mm. Hyvinkään vanhojen puurakennusten säilyttämisessä ja kunnallisen vuokra-asumisen edistämisessä.

Poliittisesti määritän itseni demokraattiseksi sosialistiksi ja punavihreäksi feministiksi. Olen ehdolla eduskuntaan vuonna 2015 Uudenmaan vaalipiirissä. Moni asia on muuttunut siitä kun lähdin mukaan politiikkaan, mutta perusasiat ovat pysyneet samana: koen, että ilmaston ja ympäristön hyvinvointi pitää ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa, kannatan laajaa hyvinvointivaltiota ja haluan, että rakennamme yhteiskuntaa, jossa ihmiset saavat elää vapaasti ja yhdenvertaisina heidän etnisestä taustasta, sukupuolesta tai seksuaalisuudestaan huolimatta.

Jos koet samoin, äänestä minua vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Kirjoituksiani:

Videoita: